Nuvi 200

Discussions and information on Personal Navigation Device (PND) and hand-held GPS devices.

Moderators: Moderators, Regional Mappers

Forum rules
1. Be nice to each other and respect the moderators. Post in normal font size, color and weight. Follow Nettiquette
2. NO out of topic. Discuss about GPS device only
3. NO abuse, profanity and insults
4. NO spamming, cross posting and opening of duplicate topics
5. NO advertisement post or link
6. NO post/link to warez, cracks, serials or illegally obtained copyrighted content
7. Each message posted is owned by and is the opinion of the original poster. Neither mfm nor its owner or moderators are legally responsible for anything posted on the forum
User avatar
9W2CBL
Polygon Mapper
Posts: 755
Joined: Thu Sep 18, 2008 9:56 pm
Location: Seremban (Nuvi 200, Nuvi 255W and Mobile XT S60)
Contact:

Re: Only update voice but not software version

Postby 9W2CBL » Sun Nov 23, 2008 11:56 am

chee_loong wrote:All,

I am using nuvi200. Anyone know how to retrieve latest voice using webupdate with skip letting software update?
I want to get latest voice from webupdate but everytime it prompt me update software to software version 5.00 before download voice. This is because I want to keep my current version v3.4 but not to latest version.


I believe there is no other ways to do it, as I have not found any website that can able to download it.

Options 1: update to v5.00 then downgrade to v3.40 this won't damage your voice update.
Options 2: get someone has updated it to v5.00, copy their whole voice folder into your voice folder.
Options 3: just live with it as it is. :D just like me! :thumbsup: that don't care what version that Garmin release. :thumbsup:

Cheers!
Common sense is instinct, and enough of it is genius
The avatar is design by Bro. Sulphur - Thanks!
Owned - nuvi200 (US Version), nuvi255W (TWN -> SGMY -> US -> TWN), Last MobileXT V5.00.60

User avatar
chee_loong
Contributor
Posts: 323
Joined: Wed Nov 19, 2008 11:21 am
Location: Bidor/Ipoh/Puchong (nuvi 1350)

Re: Only update voice but not software version

Postby chee_loong » Sun Nov 23, 2008 2:03 pm

Hi Bro 9W2CBL,

Ya.. I think have to stick to last option since I need tracking option. Else someone might good enough share their voice folder to me.
Thanks for advice.
Regards,
Chee Loong (Nuvi 1350)

exz8
Polygon Mapper
Posts: 753
Joined: Fri Sep 19, 2008 1:37 pm
Location: Papago R5800

Re: nuvi 200 with malay voice

Postby exz8 » Fri Nov 28, 2008 11:57 pm

this malay voice i got from my friend.
not as good as garmin but it no problem at all.
just one sentence are wrong.

english
enter roundabout and take 2nd exit.

in malay
ambil bulatan dan ambil ke dua keluar
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
zamad
Valued Contributor
Posts: 2311
Joined: Sun Sep 21, 2008 12:50 am
Location: Shah Alam

Re: nuvi 200 with malay voice

Postby zamad » Sun Nov 30, 2008 9:31 am

just one sentence are wrong.

english
enter roundabout and take 2nd exit.

in malay
ambil bulatan dan ambil ke dua keluar
I downloaded and tried it out. Unfortunately, there were more than 1 error as reported. It said something like "Dalam 3 ratus ratus meter, ambil 'ramp' ke kanan". Announcing 'arrival at destination' was like 'tiba kepada tempat yang di tuju' when ke was the correct word. BTW, it confused me a bit when this voice was also listed as American English, since another American English (the real one) was also listed.

It needs a bit of polishing before it can be more helpful. Nevertheless, it was a good effort by your friend.
mfm : magnificent free maps
Garmin nüvi 2575RLM v2.80, Garmin 60CSx v4.00, Garmin nüvi 205W(patched), Papago R5800 X8.5, Qstarz Q1000P (Datalogger)
Retired: GMXT Palm T|X, nuvifone A10 v5.0.77, Garmin-Asus G60 v2.43, GPSlim236 (Datalogger)

User avatar
saiza
Contributor
Posts: 68
Joined: Fri Sep 19, 2008 2:42 pm

Re: nuvi 200 with malay voice

Postby saiza » Tue Dec 02, 2008 9:56 am

i see the nuvi 205 ver got malay voice, dont know it compatible or not

User avatar
chee_loong
Contributor
Posts: 323
Joined: Wed Nov 19, 2008 11:21 am
Location: Bidor/Ipoh/Puchong (nuvi 1350)

How to get 2 map (img) support in nuvi200.

Postby chee_loong » Tue Dec 02, 2008 5:03 pm

All sifu,

I plan to put 2 map (img) in my nuvi200. Please advice how I should go about this?
Should I put 2 map (img) in 2 different location with same name? :-?
Or Should I put 2 map (img) with different name but same location? :-?

If I need to put more then 3 map (img)? :-?

Need advice. [-o<
Regards,
Chee Loong (Nuvi 1350)

User avatar
moeyhc
Valued Contributor
Posts: 2233
Joined: Wed Sep 17, 2008 10:53 am
Location: Penang - Nuvi 300, 205W, 2575RLM, M1200, M1000B/C, Papago N1

Re: How to get 2 map (img) support in nuvi200.

Postby moeyhc » Tue Dec 02, 2008 5:16 pm

You should read THIS. Hope this helps... cheers!
Common Sense Is Not Common.

User avatar
chee_loong
Contributor
Posts: 323
Joined: Wed Nov 19, 2008 11:21 am
Location: Bidor/Ipoh/Puchong (nuvi 1350)

Re: How to get 2 map (img) support in nuvi200.

Postby chee_loong » Tue Dec 02, 2008 5:33 pm

Hi bro moeyhc,

Thanks for the info. I tried below:
1st file with gmapsup2.img in main memory, another file gmapsupp.img in SD and I boot up my nuvi. It prompt me with no route found, you cannot used this device.

But base on the file, nuvi200 should support gmapsup2.img in main memory and gmapsupp.img in SD at 1 time. :-k
Regards,
Chee Loong (Nuvi 1350)

poolcarpet
Posts: 1
Joined: Thu Nov 27, 2008 2:26 pm

Re: How to get 2 map (img) support in nuvi200.

Postby poolcarpet » Wed Dec 03, 2008 1:45 pm

Hi all,

I'm new to MFM but was using MSM on Nuvi 200. The file formats doesn't work for me. I'm trying to put both MFM 1.22 and MSM 2.15 on my Nuvi 200, and no matter what names I use (oem, supp2, sup2, prom1) I just cannot seem to get both of them in.

I either get:

1. Only listing of one map in the settings -> map info
2. Or I get two listings, but when I enable one of them and disable another, one will have roads/tracks, but the other will be blank.

Gave up, so now I'm using MFM only! :)

Keep up the good work!

moeyhc wrote:You should read THIS. Hope this helps... cheers!

User avatar
chee_loong
Contributor
Posts: 323
Joined: Wed Nov 19, 2008 11:21 am
Location: Bidor/Ipoh/Puchong (nuvi 1350)

Re: How to get 2 map (img) support in nuvi200.

Postby chee_loong » Wed Dec 03, 2008 5:09 pm

chee_loong wrote:Hi bro moeyhc,

Thanks for the info. I tried below:
1st file with gmapsup2.img in main memory, another file gmapsupp.img in SD and I boot up my nuvi. It prompt me with no route found, you cannot used this device.

But base on the file, nuvi200 should support gmapsup2.img in main memory and gmapsupp.img in SD at 1 time. :-k


I am able resolve above with 2 map in my nuvi unit. gmapprom.img in main memory and gmapsupp.img in SD.
Now i can select which map I want to use. :peace:
Regards,
Chee Loong (Nuvi 1350)


Return to “GPS Devices”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests